Sinterklaas en Pieten op bezoek bij DKOD

Op 27 november begonnen de korfbaltrainingen heel gewoon. Er werd lekker op de korf geschoten en serieus gespeeld. Plotseling verschenen Sinterklaas en Pieten in de fitnessruimte. Nadat ze doorhadden dat ze in de verkeerde zaal zaten, liepen ze snel naar de sportzaal. Aangekomen in de sportzaal begonnen de Pieten gelijk met het strooien van pepernoten. De kinderen vlogen op de pepernoten af en waren blij om de Sint en Pieten te zien.

De kinderen gingen in een kring op de grond rondom de Sint en Pieten zitten. In de kring vertelde de Sint dat hij blij was dat er zoveel kinderen korfballen bij DKOD. Omdat hij het altijd een feest vindt om bij DKOD op bezoek te gaan, had hij zelfs een speciale korfbalstaf laten maken.

Er was zelfs een heel speciaal moment, 1 van de kinderen en 1 Piet waren jarig! Natuurlijk werd er voor de jarigen hard gezongen.

Nadat de Sint een tekening en heel veel knuffels gekregen had, was het tijd om te korfballen. De Pieten speelden met de kinderen mee en de Sint was scheidsrechter. Al snel bleek dat de Pieten en de Sint wel wat korfbaltraining nodig hebben om net zo goed te worden als de kinderen. Gelukkig waren de Sint en Pieten niet alleen maar gekomen om te strooien en te korfballen. Bij het Sinterklaasfeest horen kadootjes!. En die hadden ze meegenomen. Alle kinderen kregen een klein kadootje en een zakje met nog meer pepernoten. Na alles te hebben uitgedeeld, vonden de Sint en Pieten dat het tijd werd om weg te gaan, er moest namelijk die avond nog meer kadootjes weggebracht worden over de daken en in de schoorstenen. De kinderen hebben de Sint en Pieten uitgezwaaid. De Sint heeft beloofd om volgend jaar weer terug te komen.