Korfballen in Corona-tijd

Voor velen is de Corona-tijd een lastige en soms wel moeilijke periode geweest want vanaf september is er geen competitie meer mogelijk geweest. Geen wedstrijden dus ook geen verliezers maar zijn er winnaars aan te wijzen? Nee natuurlijk niet. Hoe ga je de jeugd van DKOD toch een leuke en zinvolle tijd geven? Die vraag hebben Coen en Erik proberen te beantwoorden met een paar leuke activiteiten op het veld bij de Doelum.

“Voor ons werd het tijd om de koppen bij elkaar te steken en te kijken wat we in deze tijd nou wel konden bieden aan de jeugdleden. Uiteraard binnen de gestelde RIVM regelgeving en er bleek nog steeds voldoende ruimte te zijn om de jeugdleden hun korfbalplezier te geven”, aldus Coen. En zo geschiedde. Er werden vriendjes en vriendinnetjes trainingen georganiseerd. Er zijn diverse weekenden onderlinge wedstrijden georganiseerd met zelfs een heus Beachkorfbal toernooi……zonder strand en met sneeuw! “Het was toen ongeveer de koudste dag in april en rond het vriespunt maar ik heb geen kind horen klagen over de kou!”, vertelt Erik enthousiast. Het laatste wapenfeit was het schottoernooi voor alle jeugd met twee zeer spannende finales waarvan er twee verassende winnaars uitkwamen.

Wat het helemaal uniek maakt is dat dit alles te volgen was via Livestream. Dat blijkt toch niet zo makkelijk te zijn maar dankzij Sven en Philip Nederkorn is dit toch gerealiseerd. Zij brengen ieder evenement met vol enthousiasme de huiskamers in. “Tja als het publiek niet naar ons kan komen, komen wij wel naar het publiek!”, zegt Coen hierover.

Dit alles was in onze ogen niet alleen om de jeugd spelplezier te blijven geven, maar ook het gezien worden in en om het Doelum. DKOD groeit met name bij de jeugd enorm, en dat mag gezien worden! Steeds meer mensen binnen Renkum komen in aanraking met deze fantastische sport en dat is leuk om te zien. En dat is ook te merken want het resultaat zien we terugkomen in het aantal nieuwe aanmeldingen in deze Corona-tijd.

We waren in deze periode nergens zonder onze vele vrijwilligers. Janny Hooijer verzorgde soep voor de vrijwilligers, alle trainers en scheidsrechters stonden weer paraat, Boudewijn had alle materialen weer netjes voor elkaar, En ga zo maar door.

Wij zij blij dit te kunnen regelen voor de jeugd van onze mooi club, waar we hopen dat we na de zomer weer normaal het seizoen met elkaar in kunnen.

Erik en Coen