Jaap Haalboom trofee voor Coen!

Op maandag 3 juni hield DKOD de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur kon aangeven dat het Het absolute hoogtepunt van de vergadering was de uitreiking van de Jaap Haalboom-trofee. De op initiatief van Ben Crum in het leven geroepen prijs is een waardering van iemand die zich op een speciale manier inzet voor de vereniging. Dat de prijs is vernoemd naar Jaap Haalboom is een blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor DKOD, als bestuurslid, de grote man achter de realisatie van ons clubhuis “de Berk” en als ongeëvenaarde organisator van de geweldige “Gelderlanddagen” op het Wilhelmina Sportpark.

Het bestuur kwam met een grote verrassing, want de jarenlang als tastbaar bewijs dienende Litho, die was vervangen door een door goudsmid Meryam van den Born vervaardigd kunstwerk. Een prachtige zilveren boom (hoe toepasselijk) met op de bladeren de namen van alle winnaars van de Jaap Haalboom-trofee. De winnaars van verleden jaar kenden de trofee toe aan Coen Hooijer en dat werd door de ledenvergadering met een groot applaus beloond, want de toekenning was een volledig terechte keuze van een lid wat voor en achter de schermen van onvoorstelbare betekenis was en is voor DKOD. Een aantal jaren geleden koos Coen voor een avontuur als trainer buiten DKOD en dat was voor hem een begrijpelijke keuze, maar voor DKOD niet echt fijn, al was het hem van harte gegund. Het mooie was dat Coen zijn inzet voor zijn eigen cluppie onverdroten bleef voortzetten en een onmisbare schakel bleef in het voortbestaan van DKOD.

In zijn dankwoord zei Coen dat de inzet voor DKOD voor hem een vanzelfsprekende zaak was en hij daar helemaal niet over nadacht. Het was heel duidelijk dat de ledenvergadering en het bestuur het helemaal niet zo vanzelfsprekend vonden en beloonden hem nogmaals met een groot applaus en het was duidelijk dat de Jaap Haalboom-trofee terecht was gekomen bij een fantastische DKOD-er, die de prijs meer dan verdiende.

Dick Hoegen