DKOD wint verdiend en overtuigend van EKCA

Za 1 feb 2020, 21:55 / overgenomen van website Rijn en Veluwe

RENKUM – Terwijl de DKOD-selectie het publiek bedankte na de eclatante en meer dan verdiende zege op het Arnhemse EKCA, beklaagden enkele Arnhemse spelers zich bij de scheidsrechter. Het waarom was niet helemaal duidelijk, omdat de arbitrage zeker geen invloed had op de uiteindelijke 19-13 overwinning van de thuisclub. Een zege die eigenlijk nimmer in gevaar kwam, enerzijds een verdienste van het prima spel van DKOD, anderzijds door het matig presteren van de Arnhemse opponent, die daar misschien zelf het meest door verrast waren en vooral na rust hun toevlucht zochten in opzichtige ‘schwalbes’, gemopper, op elkaar en op de scheidsrechter. Het mocht echter allemaal niet baten. Al bij rust keken de Arnhemmers al tegen een 12-9 achterstand aan. Omdat DKOD ook na rust niet wenste te capituleren en het goede spel konden doortrekken, kreeg de uiteindelijke nederlaag meer en meer gestalte.

Artikel en foto door Dick Martens, lees verder…